Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
 Vols canviar la mida? A  A  A
Et trobes a:  Portada > blabla

Bla Bla

El Bla Bla, Festival de Narració Oral de Vallfogona de Riucorb és un festival de contes que té lloc a Vallfogona de Riucorb al mes de juliol.

És un festival per a tots els públics, hi ha activitats per nens de totes les edats, contacontes per adults i concursos per animar la participació de tothom! La veritat és que es fàcil embadalir-se amb les cares dels nens i amb les seves espontànies col·laboracions en espectacles; pel que fa als adults, tothom vol repetir, doncs l'ambient és perfecte i sempre va bé riure amb les històries que se'ns conten o retrobar aquell infant que portem dins!
El Bla Bla aposta per la cultura popular i pretén apropar el ric univers de la narrativa oral de Catalunya i d’arreu del món a infants i adults, utilitzant com espai d’actuació els carrers i places del poble de Vallfogona de Riucorb. D'aquesta manera dinamitzem i donem a conèixer el poble de Vallfogona, la vall del Corb i la figura del Rector, Francesc Vicent Garcia, un dels màxims exponents literaris del barroc català.

Consulteu la programació d'enguany, busqueu l'activitat que més addient per vosaltres i animeu-vos a venir!
També us recomanem que ens busqueu al Facebook, us agradem i ens seguiu!
www.facebook.com/BlaBla.festivaldecontes

 
 

Vallfogona de Riucorb, poble de conte pel Bla Bla

Els dies 17 i 18 de juliol de 2015 el poble de Vallfogona de Riucorb celebra la setena edició del festival de narrativa oral Bla Bla. Enguany el Bla Bla encara aquesta edició mantenint-ne l’essència i apostant per una programació variada en què petits i grans puguin gaudir de l’entranyable art de la narrativa oral.

Com ja és habitual, el tret de sortida del certamen serà divendres, 17 de juliol, amb una sessió de contes per a adults en què la narradora Mon Mas presentarà l’espectacle Salta! La placeta de l’Hostal del rector serà l’escenari escollit per gaudir de la marinada vallfogonina i el recopilatori de contes recollits de diversos indrets del món -des de l’Argentina fins a Romania- en què el públic podrà quedar embadalit per la frescor i les dosis d’humor i sarcasme que traspua aquesta narradora.

Dissabte, 18 de juliol, serà el dia central del festival. A les 12 del migdia la placeta de la piscina acollirà una sessió de contes per a infants d’allò més refrescant. A les sis de la tarda començarà la ja tradicional cercavila de conte, en què podrem fer un recorregut pels racons més emblemàtics del poble del rector de Vallfogona i aturar-nos a escoltar les històries que ens narraran la constista targarina Ramona Térmens i l’artista colombià Willo Arunategui. Els infants podran disfressar-se del personatge de conte que més els agradi i ballar al ritme de la música de la colla gegantera La Pessigolla de Valls, que amenitzarà la cercavila durant tot el recorregut. Aquest dissabte de Bla Bla arribarà al punt final a les onze de la nit amb l’espectacle Històries i contes curiosos per a orelles ansioses de l’actor Willo Arunategui i el músic Genís Lleopart. Una sessió de contes per seduir els sentits, amb ingredients com l’humor, l’engany i el sarcasme, interpretada pel contista i mim Willo Arunategui, format entre Colòmbia i França, que ha presentat els seus espectacles arreu del món. Seguidament el festival es clourà amb l’entrega dels premis del V Concurs de Microcontes Bla Bla, que aquesta edició ha comptat amb un jurat integrat pel filòleg i traductor Pau Vidal, l’Anna Guitart, guionista i presentadors de la secció de literatura i llibres del programa Tria33 de Televisió de Catalunya i la poetessa i guanyadora de l’últim Concurs de Microcontes Bla Bla Núria Pujolàs.

Aquest festival, organitzat per un grup de vallfogonins, compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Vallfogona de Riucorb, l’Hostal del Rector, l’Hotel Balneari de Vallfogona de Riucorb, la casa rural Ca la Sila, el Celler Comalats i la Casa Somsomnis. Tots els espectacles del festival són de franc i es duran a terme pels carrers i les places de Vallfogona de Riucorb.