Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
 Vols canviar la mida? A  A  A
Et trobes a:  Portada > El municipi

El municipi

SITUACIÓ GEOGRÀFICA

Municipi situat en el confí amb I'Urgell i la Conca de Barberà. Un seguit de canvis en la divisió geogràfica del territori, l'ha afectat sovint, ja que pertany a la província de Tarragona i al partit judicial de Montblanc, però havia pertangut al de Cervera; fins el 1957 va ser del bisbat de Vic i després va passar a l'arxidiòcesi de Tarragona.

El terme municipal té una extensió de 10'97 km2. La vall té una altitud mitjana de 570 m al seu centre, però les serres d'ambdós costats passen de 700 ms, amb cota màxima el cap de Cans (759 m.), que és per on entren al terme els torrents o rieres de Forès i de Saladern, abans d'unir-se al Riu Corb. Hom comptabilitza 440 ha de bosc de pins, pinassa, pi blanc i alzinar. Hi ha sectors erms o de pastures i més d'un terç del terme es destina a conreus de secà (cereals, llegums i farratge); i un altre sector, d'oliveres i vinya.

 

 

ACTIVITAT ECONÒMICA

Bàsicament és l'agricultura, però resulta força important el sector turístic, canalitzat a través de les aigües minerals (fonts Pudosa i Salada). Efectivament, a l'inici del segle XX i aprofitant l'interès mèdic d'aquestes aigües que provenia de temps enrere, es va construir el Balneari de Vallfogona, modernament revitalitzat. L'afluència de banyistes i estiuejants, principalment als mesos de juliol i agost, ha fet créixer a l'entorn del balneari un conjunt d'hostals i residències, habitatges particulars, etc. en evolució favorable.